По повод днешния Световен ден на човешките права  в 11

...
По повод днешния Световен ден на човешките права  в 11
Коментари Харесай

Оранжев ретро трамвай в София ще фокусира вниманието върху домашното насилие

По мотив днешния Световен ден на човешките права  в 11 часа от площад " Възраждане " ще тръгне оранжев ретро трамвай, който ще премине по улиците на София. Пътуването с него ще е гратис, а идеята - да се спре насилието.

Според статистиката една от всеки 3 дами в Европейски Съюз и една от 4 дами в България е претърпявала принуждение, било то полово, домашно или психическо, сподели президентът на Зонта клуб " Света София " Виктория Стоянова :

Най-пострадали от всичко това са децата, тъй като има статистика, която също потвърждава, че в семейство, в което е имало принуждение, децата за жалост след това също стават насилници, тъй че нашата грижа също би трябвало да е всеобхватна - както към възрастните, по този начин и към децата. Всички софиянци, посетители на София, когато видят оранжевия трамвай, който ще тръгне в 11 ч. през днешния ден, да се усещат поканени да се причислят и да създадат този алегоричен жест на заричане за ненасилие, изясни Стоянова.

Инициативата " НЕ на насилието над дами и деца " се организира в рамките 16-те дни на интензивност на Организация на обединените нации против насилието. Тя стартира на 25 ноември - Международният ден за елиминиране на насилието над дамите, и продължава до през днешния ден - Световният ден на човешките права.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР